Vespa – malý skútr, který se stal módním doplňkem, ale především i životním stylem skoro každého Pařížana. Tento překrásný skútr vznikl v dílně Piaggio Genova, původně výrobce luxusních lodních doplňku, v roce 1946. Až při první zkušební jízdě tohoto typu motocyklu si jeho designér Enrico Piaggio povšiml, jak mnoho se jeho tvar podobá tělu vosy… a zvolal: „Sembra una vespa!“  (Vypadá jak vosa!)

A první Vespa byla na světě. V té době si Enrico Piaggio ještě neuvědomoval, jak moc ovlivní svým jednoduchým a především levným vozítkem nejen motorkářský průmysl, ale i svět módy, a to nejen v jeho rodné Itálii, ale i například v sousední Francii a v jiných koutech světa.

Vespa je dnes nedílnou součástí pařížských ulic. Většina mladých Pařížanů touží mít svou vlastní Vespu. Navíc si dnes již mohou vybírat ze široké škály barev. Stejně tak si mohou se svým stylem sladit i všechny potřebné doplňky – helmy i ležérní oděv, který k jízdě na Vespě bezesporu patří.

Naposledy se fenomenálním skútrem nechala ovlivnit i módní značka Luis Vuitton, která přinesla exkluzivně ve spolupráci s režisérkou Sofií Coppola v kolekci Cruise 2012 módní doplňky určené pro suverénní a nespoutanou ženu brázdící na Vespě pařížské boulevardy. Mimochodem, když už je řeč o suverénních a úspěšných ženách, zmíněná mladá talentovaná režisérka je dcerou tvůrce filmu Kmotr a také autorkou úspěšného snímku Ztraceno v překladu.

[nggallery id=20]

/* Read the rest of this entry » */