Czech Grand Design je dalším ročníkem udělování výroční ceny Akademie České republiky. Jde o výstavu nejlepších designérů z oblasti módního designu, designu šperků, grafického designu a fotografie… Mimo tyto zmíněné kategorie se vyhlašují také soutěž o obchod roku či o výrobce roku, kterou oceňuje Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Filozofií Czech Grand Design je upozornit veřejnost (a to jak odbornou, tak i laickou) na mimořádné činy v oblasti českého designu a medializovat práci jednotlivých tvůrců v konkrétní oblasti.

Kreativní výstavu, která byla zahájena VIP vernisáží dne 19. prosince 2012, je možné vidět v Národním technickém muzeu v Praze, kde mohou návštěvníci svými hlasy rozhodnout o „Ceně veřejnosti“, která bude vyhlášená, stejně jako cena odborného publika, ve Stavovském divadle 16. března 2013.

A jakou cenu získají ti nejlepší?  Jako každý rok si ocenění pro následující ročník připraví vítěz ročníku předešlého. V letošním roce se tak můžeme těšit na tvorbu vítězného dua Czech Grand Design 2011 – šperkařů Zdeňka Vacka a Daniela Pošty. Navrhli jak jinak než netradiční cenu v podobě špejle na cukrovou vatu. Vítěz kategorie designér roku – tedy absolutní vítěz – ji získá ve zlatě.

Díky Vie Violette se můžete podívat na aktuální fotografie přímo z VIP vernisáže…

[nggallery id=55]

/* Read the rest of this entry » */