Staré irské přísloví říká, že existují jen dva druhy deště: První, který deštník nevyžaduje, a druhý, při kterém vám ani deštník nepomůže. Přesto se zdá, že se současní obyvatelé Dublinu tímto heslem neřídí a výběru svého paraplete věnují patřičnou pozornost. Deštník totiž nemá v dnešní době pouze funkci ochrannou. V posledních letech se z něj stal doslova „módní doplněk“.

Ženy své deštníky mohou ladit ke svému image (city chick, klasický, romantický, dramatický, přirozený, kreativní aj…) nebo využít pravidla sladění s ostatními doplňky a to buď barevně, nebo alespoň stylově. Muži by se měli řídit pravidlem sladění stejně jako ženy, nicméně pravý gentleman ví, že paraple je vnímáno také jako elegantní vycházková hůl (proto vybírejte ideálně zahnutou rukojeť a bytelnou dřevěnou hůl se špičkou).

Velké výhody pak z důvodu praktičnosti spatřuje nemalá část veřejnosti ve skládacím deštníku, který byl poprvé představen již ve dvacátých letech minulého století. Deštník se složí na třetiny a je možné jej vložit jak do drobné dámské kabelky či do pánské diplomatky.

Při větším poryvu větru vás nenechají ve štychu deštníky dražších značek. Příkladem může být britská značka Burberry, která každý deštník vyrábí ručně s řemeslnou precizností. Vzhledem k odolnosti, kterou přináší ručně vyráběné deštníky, stojí za úvahu, zdali do nich nezainvestovat více. Pokud nemáte v plánu vybavit se hned několika barvami, lze doporučit pořízení podkladové barvy náležící mezi tzv. neutrální jakými jsou např. černá, šedá, bílá (krémová), ale také modrá či červená. V takovém případě si totiž váš deštník budete moci vzít k libovolnému z vašich outfitů.

A nezapomeňte: S pečlivě vybraným deštníkem mohou být i deštivé chvíle příjemné, a tak si třeba během příštího slejváku spolu s Genem Kellym zazpívejte „Singing In The Rain…“

Krásný podzim vám přeje Vie Violette

[nggallery id=68]

/* Read the rest of this entry » */