Nákupní dům Printemps uvítal novou edici kabelek Longchamp – Season Printemps pro sezónu jaro a léto 2015. Vedle tradičních jednobarevných provedení nabízí značka kabelky z trikolóry – modro bílé a modro červené lemované černou barvou. Výběr kabelek je doplněn o blůzy a balerínky stejně osvěžujících barev přicházejícího jara a léta.

Filozofie značky je autenticita, tradičnost a interaktivita, a proto jsou do projektu „Longchamp Loves Printemps“ začleněny dílny, ve kterých si mohou návštěvníci za pomocí profesionálů vytvořit vlastní doplněk na kabelku či klíčenku.

A jak se vlastně kabelky Longchamp, které musí mít každá pravá Francouzska, dostaly do povědomí lidí? Jejich historie začíná v roce 1930 v pařížské ulici Boulevard des Poissonnièr a je spojena s výrobou dýmek tvůrce Jeana Cassegraina, který používal prvotřídní kravskou či exotickou krokodýlí kůži, čímž si pro svůj produkt získal mezi konkurencí neotřesitelné postavení. Po tomto úspěchu se rozhodl zapojit se i do výroby módních kabelek. O samotné značce Longchamp ve spojitosti s módou však slyšíme o něco později – v roce 1948, kdy je vytvořen ilustrátorem Turennem Chevallereau návrh loga v podobě běžícího koně inspirovaný dostihy v Longchamp, vedle kterých Jean Cassegrain vyrůstal. První obchod této značky byl otevřen na pařížském letišti v Orly v 60. letech a poté se rozšířil i do kamenných obchodů po celém světě.

Kabelky a tašky Longchamp byly vždy spojovány s velkou praktičností – některé typy se dají skládat, díky tomu, že jde o lehký nylon zpevněný pouze okraji z kůže. V ulicích Paříže si nemůžete nepovšimnout, že taška ve stylu LM (Longchamp Maroquinerie = Longchamp s koženými aplikacemi) nechybí žádné pravé Francouzce. Tváří značky je již delší dobu modelka Kate Moss, která s vnučkou zakladatele, Sophii Delafontaine vyvíjí každou sezónu nové materiály, barvy a vzory kabelek.

Firma Longchamp je i přes svou velkou expanzi stále firmou rodinnou, která však směle drží krok s největšími módními domy…

[nggallery id=70]

/* Read the rest of this entry » */