Stejně jako v oděvní módě, i v oblasti bižuterie se mohou nejen výrobci, ale i ostatní příznivci těchto módních doplňků inspirovat nejnovějšími trendy. Ty letošní určili Elizabeth Leriche (ředitelka Bureau de Styl) a Richard Martin (ředitel veletrhu Eclat de Mode) a byly prezentovány mimo jiné i na veletrhu Eclat de Mode v Paříži.

Bižuterie pro sezónu jaro/léto 2012 bude ženská a slunečná, vyzařující optimismus. Tento rok byl vybrán typ ženy rafinovaně elegantní a svůdné, která je obklopena fantazií i realitou.
Taková žena je symbolizována čtyřmi odlišnými tvářemi své osobnosti, které daly vzniknout čtyřem trendům letošního jara/léta 2012: První trend odráží její veselost (dream flower). V druhém se skrývá energie, která z ní vyzařuje (mystic desert). Třetí ukrývá její sny a zachycuje jejich smyslnost (magic aquatic). Její mlsnost byla inspirací pro poslední trend (sweet pastel).
A jaké jsou tedy palety jednotlivých stylů, které určují trendy jara/léta 2012?

Dream flower
První z nich je veselý a velice kreativní. Jsou pro něj význačné květinové motivy ve stylu retro. Mezi materiály bižuterie nalezneme nejčastěji látky, papír, kůži, barevné korálky a háčkované detaily.

Mystic desert
Cesta do srdce pouště…takto je charakterizován další z trendů, který oslňuje světlem a je symbolizován pískovým až zlatavým tónem. Použity jsou opracované kovy, především zlato a bronz, dále pak také kámen, dřevo, kůže a prýmky.

Magic aquatic
Tento trend je inspirován snovou krásou podmořského světa. Materiály jsou přírodní, nejčastěji je použita perleť, pravé perly, korál, stříbro, krystaly a štras.

Sweet pastel
Poslední trend lze charakterizovat jako moderní a plný pastelových barev vyzařujících mlsnost a touhu po svobodě. Nejčastějším materiálem jsou skleněné perličky, stužky a lakovaný kov.

Projděte se letošními trendy v následující galerii…
[nggallery id=33]

/* Read the rest of this entry » */